Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Що таке успіх? Це створення умов для відчуття щастя для своїх громадян. В українській політичній думці про щастя було не прийнято писати. У нас в українській ідеї розглядалася боротьба або за мову, або за державу. Я не відкидаю обох цих чинників, тим паче, що я брав участь у боротьбі і за мову, і за державу, і за громаду. Вважаю, що це важливі чинники, але вони не достатні», - пояснює Олесь Доній.

Як зазначає експерт, у його концепції держава – не мета, а лише засіб. За його словами, у нашій національній ідеї завжди першим же пунктом писало, що за українську державу треба або боротися, або загинути. Тим не менш, констатує ідеолог, держава не обов’язково ідеальна, вона може бути монархічною, демократичною, комуністичною, нацистською, тощо.

«І далеко не у кожній державі може бути комфортно конкретній особистості. Іноді може бути настільки дискомфортна, що вона може кинути її, якщо умови створені для загибелі. Відповідно, я почав говорити, що держава – це не мета а засіб. Але засіб для чого? У моїй концепції виписано, що це створення передумов для щастя кожного українця і кожної українки. У західній концепції дійшли до цього трохи раніше», - розповідає Олесь Доній.

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Популярні новини зараз

Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, що багато в житті нації залежить від ідейної площини.

Також Знай.ua писав про те, що Гай-Нижник розповів про український консерватизм.