Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Зважаючи на становлення Європи, позицій Європи у світі, то відбувся такий тектонічний здвиг у політичному, ментальному значенні. Це була точка відліку, коли ми вступили в епоху Нового часу, епоху подальшого модерну. Тобто Французька революція цілком змінила ставлення людей до сучасного світу», - повідомив Сергій Чаплигін.

За словами філософа, Французька революція заперечувала минулий світ, тобто монархію, державні утворення, які були раніше. Як зазначив Сергій Чаплигін, також відбулося звільнення людини від усього того, що їй заважало, що перешкоджало її розвитку й руху вперед.

«Також це вплинуло на науку, вплинуло на літературу і на бачення людини. По суті, ми досі з залишками тієї Французької революції живемо сьогодні», - заявив Сергій Чаплигін.

Як писав раніше Знай.ua, науковець Павло Гай-Нижник розповів про український консерватизм: «Сучасний тандем минулого з майбутнім».

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що ідеолог заявив, що після війни ми вступимо у конкурентний світ і ми маємо мати із чим у нього йти.