Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«На практиці я бачу тих росіян, які воюють за Україну. Я ж їх бачу, вони існують, вони є. Це дуже мужні люди, героїчні, вони воюють, вони не просто пішли на ризик. Наприклад, такі проєкти, як «РДК», скажу, у них одне майбутнє. Війна може закінчитися і все, що завгодно, але їх точно доженуть, їх точно вб’ють, у них майбутнє – тільки загибель», - розповідає Олексій Середюк.

Як він пояснює, російські спецслужби все одно працюють, їх будуть доганяти і наздоженуть, вони це прекрасно розуміють, є кілери, є заплачені гроші, але все одно роблять те, що мають робити. Тому, констатує військовий, є певне захоплення такими людьми, є у їхніх діях самопожертва.

На думку гостя програми, ця відданість навіть більша за ту, що ми бачимо у людей, яких ловлять воєнкомати. Як він пояснює, ці люди все одно герої, але вони думають, що мали би бути зараз на своїй роботі, а фронт – це що, де і як. Військовий підкреслює, що людей, які зараз забирають воєнкомати, ми все одно завжди будемо вважати героями, але росіяни, які воюють на боці України – це люди, яких ніколи ніхто не буде поважати.

«Це люди, яких не будуть поважати після війни, яких будуть зневажати у себе на Батьківщини, яких тут не будуть цінувати. Ну, а хто вони такі? Ну, воювали, значок якийсь, медаль якась максимум. Громадянства їм не дадуть, наші спецслужби не будуть їх захищати, скоріш за все продадуть їхнє місцерозположення. Це викликає захоплення», - підкреслює Олексій Середюк.

Популярні новини зараз

Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей

Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня

Відключення газу: які будинки залишаться без постачання

Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Середюк розповів, у чому проблема іноземних інструкторів.

Також Знай.ua писав про те, що Качура розповів, як у росіян все йде «за планом».