Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як повідомляє журналістка, Forbes із посиланням на інсайдера опублікував дуже цікавий матеріал. За словами керівника однієї із енергокомпаній, розповідає вона, в Міненерго відбулося обговорення майбутніх тарифів на електроенергію і розглядали варіант підвищення тарифу для населення удвічі, а для підприємців на третину.

«Так, для населення тариф на електроенергію буде становити 2,88 за кіловат-годину замість нинішнього 1,44, а для бізнесу – 4,5 гривні замість 3,30, що є сьогодні», - зазначає Катерина Котенкова.

Для відновлення енергосистеми України, продовжує вона, після ракетного обстрілу потрібно понад 1 мільярд доларів, це приблизно десь 40 мільярдів гривень. Так каже, повідомляє журналістка, голова енергокомітету Верховної Ради Андрій Герус.

«Завдяки підвищенню тарифів енергетика отримає додатково десь близько 39 мільярдів гривень. Це дозволить покрити збитки «Енергоатому» і теплової генерації, які вони зазнали. Тобто підвищення до 2,80 за кіловат-годину дозволить енергокомпаніям вийти в 0 і цього вистачить на ремонтну кампанію. Так каже інсайдер», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз

Важливі події відбудуться вже скоро: тарологиня назвала критичні дати для України

Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня

В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі

Школи переходять на новий формат навчання: звикати до змін доведеться усім

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, кого потрібно перемогти Україні, щоб стати успішною.

Також Знай.ua писав про те, що Снєгирьов розповів, як змінилася тактика росіян у Бахмуті.