Про це він розповів у своєму блозі.

Експерт нагадує, що у 2021 році президент Зеленський також вимагав від НАТО конкретики щодо вступу України. А тоді, додає він, путін уже брязкав зброєю біля наших кордонів, всі також говорили про ймовірність і серйозність повномасштабного вторгнення, навіть президент Байден попереджав.

«Тоді президент Зеленський запитав на саміті у Мадриді, двері відчинені чи ні, чи ми тут будемо на порозі? Він просив конкретики, усвідомлюючи, що ризики вже були і що росія може напасти. І що дали нам якісь гарантії? Нам підписали папірець, це було піднесено як перемогу, що двері в НАТО, виявляється, відчинені», - розповідає Максим Ялі.

Принагідно він нагадує і про 2008 рік, коли на саміті НАТО в Бухаресті розглядалося питання про надання ПДЧ Україні. Тоді, наголошує політолог, і США нас підтримували, але Ангела Меркель і тодішній президент Франції заблокували надання ПДЧ НАТО, відклавши це питання у нижню довгу скриньку.

«Ми бачимо результат – 2022 рік і як нам це відгукнулося. Безумовно, якби тоді нам надали план ПДЧ, ми вже його виконали б скоріш за все до 2014 року. Або, принаймні, якщо ПДЧ надається, це так звана дорожня карта. І Криму не було б, і тим паче повномасштабного вторгнення», - констатує Максим Ялі.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, чому росія продовжує ракетні обстріли.

Також Знай.ua писав про те, що Ягодзінський розповів, чи потрібно Україні в НАТО та ЄС.