Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Такі речі, як дрони, теж впливають, безумовно. І те, що щось літає навіть далеко в росію, – це круто і теж важливо. Але це не панацея, у жодному разі не треба сприймати дрони як щось…», - зазначає Віталій Чорний.

За його словами, сьогодні історія з дронами – це так само, як у 2014 році всі хотіли бути снайперами, щоб десь непомітно сісти і класти багато-багато ворогів. А зараз, констатує військовий, всі пішли у дроністи, тому що думали, що вони все змінять.

«На мою думку, ці дрони дійсно ефективні. Найбільша ефективність – це розвідувальний дрон ближнього краю, який працює у допомозі із хорошою артилерією. Коли є хороша артилерія, є людина із дроном, і тоді виходить хороший симбіоз і так воно працює», - розповідає Віталій Чорний.

Як зазначає гість програми, завдяки коригуванню з дрону значно зменшилося споживання боєприпасів. Тобто, пояснює він, якщо взяти якийсь старий підручник, то там сказано, що для знищення цілі десь у полі потрібно, наприклад, 60 снарядів, в зараз із тією самою старою артилерією потрібно буде 20 снарядів, може, навіть і 15. Отже, підсумовує військовий, у 3-4 рази зменшилося споживання боєприпасів і у 3-4 рази збільшилася ефективність артилерії.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаленко розповів, яких санкцій проти рф сьогодні не вистачає.

Також Знай.ua писав про те, що Гладких розповів, навіщо росіянам побєдобєсіє.