Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Дійсно наші стосунки змінилися і змінилися вони дуже. Хочу нагадати, коли вони змінилися. А змінилися вони тоді, коли розвідка США чи Британії злила інформацію, як росія збиралася вдарити ядерною бомбою по Берліну. Ми це пам’ятаємо, було дві точки – Варшава і Берлін, тому вони розуміють, які були плани. Італійці не розуміють, але, слава Богу, що Німеччина почала розуміти», - пояснює Георгій Біркадзе.

До того ж, додає він, Німеччина дійсно сильно допомагає Україні: вона вже надала 4 мільярди доларів, зараз – 2,7 мільярдів, а на 2023 і 2024 роки забронювали ще 11 мільярдів – і це тільки офіційна допомога, а є ще гранти і багато чого іншого. Також експерт зазначає, що сьогодні за величиною золотовалютних запасів на першому місці – США, а на другому – Німеччина, тому можна тільки сподіватися, щоб допомога була ще більша.

«Щодо підтримки вступу в НАТО. Було 2 країни, які були проти – Німеччина і Франція. Ми сьогодні бачимо, що на зустрічі із Зеленським Шольц запевнив нас, що 100% він підтримує вступ в Альянс. І це така перемога нашої країни і нашого МЗС», - зазначає Георгій Біркадзе.

Як повідомляв Знай.ua, Фесенко розповів, коли вирішиться питання щодо передачі ЗСУ західних винищувачів.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, яку реформу потрібно передусім провести в Україні.