Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Це була розмова жорстка. Я йому (ред. – лукашенку) сказав, що ніколи не думав, що із країни, яку я так любив, прилетять ракети до мене додому. Він, до речі, сприйняв це нормально, він не міг мені чогось усупереч сказав. І казав теж, що ми ж планували, я сказав, що це все маячня, ніхто нічого не планував на вас нападати, це все розказні його сусіда з назвою кремль чи московія», - розповідає Євгеній Шевченко.

На думку політика, повномасштабний наступ військ рф на Україну для лукашенка теж був несподіванкою і шоком, тобто його ніхто не питав, можна використовувати територію білорусі чи ні.

Принагідно депутат зазначає, що він як людина, яка найкраще знає психотип лукашенка, бачить у відео про карти і 4 позиції, звідки на білорусь готувався напад, підтвердження того, що рішення щодо початку війни ухвалювали без нього. А далі, продовжує гість програми, лукашенку доводилося догоджати путіну, підтверджувати йому свою прихильність і виправдовувати його дії.

«Тобто це говорить про те, що він не був залучений до цього процесу, а потім захотів залучитися, бо він вірив у цю велику незламну державу, імперію росію, що вона за 3 дні все зробить», - пояснює Євгеній Шевченко.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Балабан пояснив, що після війни Україні потрібно буде розвивати військово-промисловий комплекс, оскільки загроза з боку росії буде завжди.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чи відповість Захід на ядерний удар з боку рф.