Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

Як зазначає гостя програми, цей бум української мови і масовий перехід російськомовних громадян на неї в Україні стався через чинник зовнішніх потрясінь. Тобто, стверджує вона, якби не повномасштабна війна, то навряд би так сталося. Письменниця пояснює, що війна - об’єднувальний чинник для будь-якої етнічної спільноти, яка називає себе нацією. А відтак, констатує вона, коли на тебе нападає зовнішній ворог, зрозуміло, тобі треба єднатися зі своїми.

«Для того, щоб єднатися зі своїми, у вас мають бути спільні об’єднувальні чинники, а мова – це перший об’єднувальний чинник. Коли громадяни України кинулися шукати своїх і зрозуміли, що росіяни, контент яких вони споживали, - це ворог, і мова, якою вони розмовляють, – це мова ворога, звичайно, постала потреба у своїй мові. Нарешті вони повернулися до того, що є ж українська мова, своя, хоч і не всі називають її рідною, але це мова свого народу, своєї нації, не чужої. Тому так і сталося», - пояснює Ольга Дубчак.

У цих умовах, міркує вона, не треба тиснути на людей, все йде органічно. Тим не менш, стверджує гостя програми, ці умови завершаться нашою перемогою, а далі може початися це саме, ніхто ж не скасовує українського індивідуалізму, ми повернемося до своїх домів, розслабимося і можемо знову повернутися до російського контенту.

«От у цей час якраз треба давити, і щоб це робила держава, тому що, якщо цього не робить держава, то все. Якщо держава не платить квоти на музику, то це означає, що у нас 90% російської попси по телевізору, якщо держава не забороняє ввіз російської книжки, то вона заполоняє наш видавничий ринок. Тут у будь-якому разі треба давити», - підсумовує Ольга Дубчак.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній заявив, що українці повинні будувати своє щастя навіть у часи війни.

Також Знай.ua писав про те, що Бюн розповіла, чи будуть обстріли і ядерний удар з білорусі.