8 травня під обстрілами загинули співробітники парку, які годували тварин.

Тваринам загрожувала голодна смерть. Окрім того внаслідок обстрілів впродовж березня загинули кенгуру, шимпанзе, орангутанг, загинули дев’ять оленів, а ще двадцять втекли до лісу. 31 березня стало відомо про загибель пари бізонів, а їх дитинча вціліло. Тварини втекли через руйнацію вольєрів, багато з них згинули від розриву серця.

В ті тижні щільність обстрілів була такою, що під’їхати до території Екопарку було неможливо.

Нарешті, 6 квітня почалась евакуація вцілілих хижаків на безпечну територію, до зоопарків інших міст України. Декілька тварин знайшли притулок в Харківському зоопарку.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Харківської області зафіксували злочинні наслідки російської агресії та розрахували збитки, завдані довкіллю через загибель тварин в Фельдман Екопарку. Сума склала 1280000 грн. Всі матеріали за цими подіями скеровані до органів прокуратури.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Під час війни, коли багато людей страждали від наслідків обстрілів, завдяки безмежній волі та наполегливості співробітників та волонтерів, тварини з Екопарку не лише вижили, а й отримали необхідну медичну допомогу, достатнє харчування та умови, які наближаються до їхнього природного середовища.

Порятунок тварин з Екопарку – це подія, яка заслуговує на особливе місце у великій книзі боротьби народу України за життя та свободу у цій страшній війні. Це історія, яка не лише показує незламну волю та відданість людей, але й виявляє їхній гуманізм та віру у майбутнє.

Наразі, 1 червня в Міжнародний день захисту дітей, Фельдман Екопарк відчиняє для відвідувачів першу локацію «Долину альпак», яку розмінували, відновили та зробили безпечною для відвідувань – про це повідомляється на сторінці екопарку в Facebook.

Отже, в майже зруйнований Екопарк, повертається життя. Це невелика, але дуже емоційна сторінка в історії боротьби нашого народу у цій страшній війні.