Тут днями під час свого турне в Ізраїлі Арестович просвітив російськомовних євреїв, що «украинцы - это смесь поляков и евреев».

Цей вираз є традиційним в ряду відомих українофобських висловлювань Путіних-мєдведєвих і К.

Нагадаю, що термін УКРАЇНОФОБІЯ нарешті отримала правове визначення в в Законі «Про засудження та заборону пропаганди імперської політики в Україні і деколонізацію топоніміки».

Українофобія визначається зокрема і як «дискримінаційні дії, публічно висловлені заклики, у тому числі в медіа…що заперечують СУБʼЄКТНІСТЬ Української держави, УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ…»

Не треба бути фаховим співробітником СБУ чи ПРОКУРАТУРИ, щоб визначити публічне висловлювання Арестовича як українофобське, а його як українофоба.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Щоправда проблема, на що я звертаю увагу вже кілька років, у відсутності правової ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ за прояви УКРАЇНОФОБІЇ.

Для прикладу від 22 вересня 2021 року в Україні діє Закон «Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні, згідно з яким введено кримінальну відповідальність за прояви антисемітизму від штрафів в 200-500 неоподатковуваних мінімумів до обмеження волі на строк до 5 років.

Тож цілком логічно введення такої ж кримінальної відповідальності за прояви українофобії.

Бо поки цього не має, українофоби, екс- радники офісу Президента, будуть спокійно пропагувати по світу україноненависництво, допомагаючи російській пропаганді і її агентам.