Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами еколога, вода дуже важлива для нашого життя, це найбільш цінний природний ресурс, значно цінніший за нафту, за газ, за будь-що, ціннішого немає нічого.

«(ред. – Україна) забезпечена, але вже є дефіцит. Вже спостерігається дефіцит якісної питної води, але Україна ще відноситься до тих держав, які мають гарний рівень забезпечення якісною питною водою на відміну від інших. Є країни тотального дефіциту якісної питної води – це Близький Схід, арабські країни. Там тотальне опріснення морської води, тобто вони вживають штучно мінералізовану воду на всіх етапах своєї життєдіяльності. Але це не дуже корисно для організму. Найбільш цінна вода – джерельна», - розповідає Євген Хлобистов.

Щодо великих міст, пояснює гість програми, то мінералізація після зворотного осмосу – це теж трохи штучно, але це наша плата за комфорт проживання у великому місті. Вихід, міркує він, - це життя у селищі, де є криниця, можна зробити свердловину, але все одно треба відслідковувати періодично якість води. Зокрема, пояснює експерт, погано, якщо вода має хоч якийсь смак, наприклад, якщо солодкий – то туди потрапили нітрати, що шкідливо для здоров’я, тобто треба копати глибше.

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як зупинити росіян від теракту на ЗАЕС.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Хлобистов розповів про наслідки аварії на Каховській ГЕС.