Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Так, справді, якісь розробки в Укроборонпромі є, якісь проєкти презентаційні, поодинокі екземпляри, досвідчені екземпляри. Але це не годиться, не влаштовує військових абсолютно. Війна - це масове, всього і більше, чим більше, тим краще. Ось що таке війна, бо все витрачається страшним чином, техніка ламається, зокрема, її і знищує ворог», - розповідає Олександр Кочетков.

Отже, констатує гість програми, Укроборонпром не виконав координаційну функцію. За його словами, у нас багато проєктів, є якісь самостійні, якісь комерційні, щось закуповують, щось на коліні роблять, але так не працює державна машина, і армія так не повинна працювати.

Як пояснює експерт, потрібно, щоб саме централізована структура розробила кілька типових проєктів і запустила їх у масове виробництво, нехай тих же безпілотників на таку дальність, з такою потужністю, розвідувальні, ударні, ударно-розвідувальні, з такою бойовою частиною, літакового типу, коптерного типу.

«Укроборонпром не зумів зібрати фахівців, щоб вони повірили, пішли з якогось бізнесу, комерції, і підтягнулися, заробили в цій системі ефективно на країну. Навпаки, всі у різні боки розбігаються. А у всьому світі і в нас так має бути, що державне замовлення – це найкраще, що може бути», - наголошує Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз

Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати

Ще встигнемо позасмагати: погода знову здивує рекордною спекою

В Україні помітили жука-наркоділера: чим небезпечний

Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, що не так із миротворчою місією Папи Римського.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков розповів, як пригожин організовував свій заколот.