Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, такі заяви Польща робить уже давно, змінилося лише те, що тепер має вагомий аргумент. Зокрема, пояснює він, йдеться про вагнерівців та ядерну зброю на території білорусі. Тому, констатує аналітик, Польща вирішила спробувати ще раз добитися того, щоби отримати противагу від США.

«Але США вже відповідали Польщі на це питання півроку тому, що тих сил, які є у Бельгії, Німеччині достатньо, щоб покрити ядерною парасолькою безпеки Європейський Союз. І Польща, і країни Східної Європи, і ті, хто останні приєдналися до Північноатлантичного Альянсу, зараз, під час війни на території України, ядерної зброї не отримають», - пояснює Андрій Вігірінський.

Як він зазначає, росія сприйматиме це як ескалацію з боку НАТО, перетин своїх червоних ліній, а у відповідь, можливо, путін почне проводити ядерні випробування.

«Ми давно вже з вами не бачили жодних ядерних випробувань – ані підземних, ані підводних, ані повітряних. Але для того, щоб струснути світ, можна провести трансляцію цих випробувань із вибухом, з наслідками, з руйнуваннями, покрутити по всіх відеоресурсах, мовляв, бачите, у нас, виявляється, така бомба є чергова, нова, 2.0, можемо повторити», - розповідає Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз

Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати

Заблокують доступ до грошей: ПриватБанк звернувся з попередженням — зробіть це негайно

На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо

Віталій Сухович: у найбагатшого лісника знайшли мільйони доларів

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гладких пояснив, у чому користь візиту Грети Тунберг із Міжнародною робочою групою.

Також Знай.ua писав, що Кочетков назвав головні помилки Укроборонпрому.