Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Маємо дуже персоналізовано підходити до кожного. Світлана Лобода. Давайте дивитися, чи користі від неї буде більше, ніж зла», - зазначає Євген Рибчинський.

Щодо ситуації в Харкові, коментує він, то тут дівчина виразила свою думку щодо Лободи, їй повага за сміливість, але поруч стояли ті самі харків’яни, які за Лободу, тобто навіть тут протилежні позиції. Поведінка же Лободи, додає гість програми, не викликала роздратування, вона була адекватною, злегка зверхньою як у будь-якої зірки.

Інше питання тут, міркує він, полягає у тому, як вона сформується суспільством морально, адже мораль – це частина культури. Зокрема, пояснює політик, пообіцяти щось росіянам і виконати – погано, здурити – добре, але здурити брата – теж погано, важливий контекст і, зокрема, те, що вона саме співає українською, адже і не все україномовне може стати частиною української культури.

«Слова (ред. – пісень Лободи) фактично видають мету всієї компанії, зрозуміло, що це все йде в канві вищих ешелонів, їм треба приборкати аудиторію, яка розчарувалася в росіянах, але до українців ще не прийшла. Це класно для влади, яка працює на певний електорат. З точки зору України загалом треба розуміти одну просту штуку: ті, хто себе вважають українцями, це слухати не будуть ніколи тільки тому, що це Лобода, навіть пісня може бути класною», - пояснює Євген Рибчинський.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рибчинський розповів, чи можна вважати російськомовні тексти надбанням української культури.

Також Знай.ua писав про те, що Рибчинський розповів, як повернути українців з закордону.