Про це вона розповіла у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченком.

«Нічого особливого не чекаємо, рухаємося своїм раніше визначеним планом і вимагаємо одне від наших партнерів – продовження гармонізації наших відносин із Північно-Атлантичним альянсом: це коаліція про літаки, ми хочемо, щоб вона відбулася, і нові стандарти НАТО, які ми приймаємо, але це означає, що має бути забезпечення технікою», - пояснює Світлана Кушнір.

Щодо гарантій, які мали Ізраїль, Швеція, Фінляндія, зазначає вона, то справа в тому, що кожна країна НАТО перед вступом узгоджувала свої позиції з іншими. А Україна сьогодні, констатує вона, вже пройшла етапи суголосності і підписала рамкові договори з 21 країнами Північно-Атлантичного альянсу. Тому, стверджує оглядачка, саміт у Вільнюсі важливий з точки зору встановлення партнерських відносин із іншими країнами і підписання із ними рамкових договір, а результат буде, хай не зараз, але потім.

«Ти кажеш зараз про те, що ми просимо максимум, але хочемо отримати реально. А реально – це як мінімум гарантії на кшталт ізраїльських, тобто це прискорення, фінансова і військова допомога, незважаючи на політичні пертурбації США», - міркує Олексій Буряченко.

Як підкреслює гостя програма, якщо ти хочеш більшого, то робити потрібно на більше, тому і Україна буде вимагати більшого і досягати цього. І сьогодні, зазначає вона, враховуючи, що ми десятки років просто проґавили, ситуація не така вже й погана.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе прокоментував ідею заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми прибрати готівку, аби побороти корупцію.

Також Знай.ua писав про те, що Рибчинський розповів про мету нових українських пісень Лободи.