Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Роль танка на сучасному полі бою, як і раніше, велика. Деякі, навіть дуже багато хто вважав, що танк майже втратив своє значення, але ні. Тим паче, у цій війні це знову підтверджується. Танк, як і раніше, важливий», - підкреслює Давид Шарп.

Як він пояснює, це засіб, який поєднує в собі захищеність, маневр і вогневу міць, незважаючи на безліч вразливих місць і те, що багато танків, які використовуються сторонами, дуже старі, відповідно, мають додаткові недоліки. Проте, констатує експерт, ця комбінація маневру, вогневої потужності та захищеності, як і раніше, важлива.

З іншого боку, зазначає гість програми, танк – це не вирішальна система озброєнь на полі бою, її значення набагато нижче, ніж раніше. До того ж, додає він, все впирається у застосування, адже бездарне застосування танків будь-якої кількості до результатів не приведе.

«Коли ми говоримо про вирішення завдань на полі бою, причому оперативного чи тактичного характеру, все у комплексі треба розглядати. Танки танками, однак, насамперед це вишкіл, це готовність частин і з'єднань, це якість особового складу, це бойова підготовка, це планування, це логістика, це безліч факторів, одним з яких є танки як інструмент, причому далеко не найважливіший», – пояснює Давид Шарп.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чи готує пригожин новий бунт проти влади росії.

Також Знай.ua писав про те, що Кушнір пояснила, чого чекати від саміту НАТО у Вільнюсі.