Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, розвідки дружніх нам країн працюють на території України не в плані ворожих проявів, а в плані сприяння з якихось питань, виявлення спільних загроз, вироблення якихось спільних рішень, контролю їх виконання, це супровід двосторонніх відносин. І розвідка, констатує він, має на це повноваження, і всі країни погоджуються з цим.

«Тільки щоб вони не переходили якісь бар'єри, кордони, не втручалися у внутрішні справи відверто, не намагалися щось підірвати. Але тут уже працює контррозвідка, вона має попередити, виявити та припинити таку діяльність. Але прямо, щоб вони впливали на наше керівництво, це дуже складно, тому що у нас постійно йде діалог», – пояснює Микола Маломуж.

Як він розповідає, у нас багато контактів з політичним керівництвом США, з держдепом та зі спецслужбами, які узгодили свої позиції: це і стратегія протидії росії, і ведення війни, і завдання ударів по території росії, і відпрацювання механізмів контролю.

«Вони (ред. – іноземна розвідка) також виконують ці завдання, але не в плані якось вщухати нас чи зібрати компромат на Зеленського, на уряд, на військових, а навпаки підтримати, підказати якимись порадами», - розповідає Микола Маломуж.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чому сьогодні нам потрібно звільняти всіх мерів.

Також Знай.ua писав про те, що Левусь розповів, які союзи чекають на Україну, крім НАТО.