Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, результати саміту НАТО у Вільнюсі для нього були цілком очікуваними, зокрема, що Україну до Альянсу не запросять. Натомість, розповідає він, буде Рада Україна-НАТО, що є скоріше політичним тріскотом ні про що, також ми отримали гарантії допомоги озброєнням, кредитами тощо. Але ключове, констатує експерт, це те, що НАТО не хоче воювати з рф, хоч і підтримує нас.

«Я розумію емоційну реакцію Володимира Зеленського, я її розумію по-людськи. З одного боку, нам кажуть, що з нами навіки, з іншого – нас не беруть у свою сім'ю, тому що не можуть, тому що не хочуть вони воювати, тому що 5-та стаття статуту НАТО – камінь спотикання», - пояснює Дмитро Співак.

Як він наголошує, ми прагнемо в НАТО заради 5-ої статті, а вони від нас відгороджуються заради 5-ої статті, тому що НАТО – це не про воювати. На думку експерта, це досить боягузлива позиція, оскільки Україна, хай і із західною зброєю, але самотужки зупинили путіна, зупинили агресію росії.

«Ми ж усьому світу продемонстрували, що сьогодні росію принижено, ображено, вона втратила ринки, втратила багато позицій геополітичного впливу. Здавалося б, беріть нас до НАТО, росія ж не піде з вами воювати, перевірте, піде росія воювати чи ні. Але не хочуть», - робить висновок Дмитро Співак.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Уткін пояснив, що Україна майбутнього має мати найсильнішу армію, потужну економіку та розвивати високе мистецтво.

Також Знай.ua писав про те, що Ступак розповів, коли чекати на наступний масований ракетний обстріл.