Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як наголошує експерт, найбрутальнішою помилкою всіх пострадянських країн і країн Східної Європи було те, що вони залишили без реформ соціальний сектор. Тобто, констатує він, ні охорона здоров'я, ні освіта, ні пенсії, ні адресна соціальна підтримка – нічого з цього не було зроблено.

«Оскільки, по-перше, самі західники не знали, як із цим справлятися. Навіть те, що сьогодні зробила Польща, це вона скопіювала систему британської державної медицини, якої самі британці намагаються позбутися. Пенсійну систему вони скопіювали в німців, німці намагаються її позбутися. Навіщо нам копіювати інститути, які не працюють? Ми маємо зробити краще», - пояснює Ярослав Романчук.

До того ж, зазначає економіст, система охорони здоров'я – це найголовніше питання у світі. Супрун у свій час, розповідає експерт, намагалася зробити в Україні канадську кондову медичну систему, яка у нас не могла працювати. До того ж, додає він, сучасна медицина – це і телемедицина, це і інтернет-медицина, і гігантські можливості, які нам треба розвивати.

«Колись моделі освіти виходили з того, що грамотними були 3% населення. Сьогодні ми давним-давно вирішили проблему грамотності, але не вийшли за межі державної монополії системи освіти. Сьогодні випускники вишів можуть знати якісь професійні речі, але рівень знання економіки, політики, світогляду – це жах», - розповідає Ярослав Романчук.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романчук розповів, чи може мультивалютність врятувати економіку країни, що воює.

Також Знай.ua писав про те, що Романчук назвав спосіб знищення корупції на митниці.