Про це він розповів у своєму блозі.

«путін зневірився повернутися за стіл для дорослих, тобто той, який буде в ПАР, його тепер туди не пускають, а там зберуться лідери країн третього світу. Тому що таке БРІКС? Це Бразилія, Індія, Китай, Південноафриканська Республіка та росія – це країни третього світу, які намагаються об'єднатися проти країн першого світу. Але й за цей стіл путіна більше не беруть, тому він остаточно вирішив перетворити свою країну на країну четвертого світу, вибрав кар'єру сомалійського пірата», - розповідає Михайло Шейтельман.

Зокрема, нагадує він, Міноборони росії погрожує топити кораблі, хоч вони під американським прапором, хоч під яким, і наголошую, цивільні, а не військові кораблі, які пливуть в Україну чи з України, в українські порти чи з українських портів. Як наголошує експерт, це називається морське піратство згідно з Конвенцією про морське піратство.

Принагідно політтехнолог нагадує про долю сомалійських піратів, які свого часу діяли досить успішно, припливаючи до цивільних кораблів на гумових човнах з автоматами Калашникова. Проте, розповідає він, це всьому світу набридло, бо капітани відмовлялися туди йти, стархівники відмовлялися страхувати, і світова спільнота направила до них військові кораблі, вони потопили ці човники із сомалійськими піратами, поки не перетопили всіх.

«Тому сподіваюся, що колись світ здогадається, що час навести лад у Чорному морі, прижене туди серйозні військові кораблі, які потоплять ці російські човники. Бо інакше навіщо нам світ, у якому є росія? Навіщо нам світ, у якому росія може взяти і одноосібно вирішити, що в таку країну більше плавати не можна?», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романчук розповів, чи допоможе нова стратегія Україні наздогнати Польщу.

Також Знай.ua писав про те, що Світан розповів про ситуацію на Запорізькому напрямі.