Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, сьогодні місцеві самоврядування в Україні не до кінця розуміють, що питання №1 зараз – це не капітальне будівництва, а військові, їх потрібно забезпечити усім, для них потрібно побудувати реабілітаційні центри, виділити квартири, а після цього – решта проблем, запуск економіки, тощо.

«І я вважаю, що нам потрібно змінювати наш Кримінальний Кодекс, що нам потрібно обов’язково його посилювати, щоб за розкрадання бюджетних коштів було дуже жорстке покарання, це має бути більше 10 років», - заявляє Георгій Біркадзе.

Принагідно експерт згадує, що свого часу він підтримував децентралізацію, аби 60% коштів залишалося на місцях, але це вимагає і відповідних людей при владі, а не таких, яких можна затримати із хабарем, узагалі не можна допускати, аби такі люди далі працювали на своїх посадах.

«У нас є досвід, ми дозволили, дали їм ресурси, сьогодні у самоврядування дійсно дуже багато ресурсів, хай не розказують, що бідні, ні, дуже багато грошей у них сьогодні на місцях. Я вважаю, що це як плюс, так і мінус, тому що, на жаль, мало людей, які дійсно думають за наших громадян і дійсно від цього серця вболівають за нашу країну», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова розповіла, у чому цінність гіркіна і пригожина.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, як сьогодні потрібно витрачати бюджетні кошти.