Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

За словами політика, якщо подивитися на взаємодію українських громад, місцевого самоврядування і парламентарів із Польщею до повномасштабного вторгнення росіян, то вона була на середньому рівні, якщо не на низькому. Тобто, констатує він, раніше Україна не допрацьовувала на міжнародній арені щодо адвокації своїх інтересів, але після вторгнення росіян ми ввійшли у нову фазу.

«Після того, як росіяни напали на нас повномасштабно 24 лютого 2022 року, звісно, що запит з нашого боку збільшився, але і Україна встала у центрі континентальної, світової уваги. Але все одно це був другий етап. На другому етапі українські громади, особливо ті, що пройшли крізь окупацію, руйнацію, звісно, вимагали допомогу гуманітарного, матеріального характеру, це допомога переміщеним особам», - розповідає Віталій Безгін.

На його думку, зараз важливо, аби Україна вийшла на третій етап, на етап партнерства, коли партнери доповнюють один одного, формують додану вартість, реалізують спільні проєкти. І зараз, констатує гість програми, ми намагаємося якраз вийти на цей етап, у цьому нам допоможе міжнародний Форум у Любліні 31 липня. За його словами Україна має стати країною, яка не тільки захищає весь демократичний світ і просить на це допомоги, але і такою, у партнерстві із якою можна генерувати економіку, це наш виклик на найближчі часи.

«Підкреслюю, що українсько-польські взаємовідносини мають у будь-якому разі стратегічний характер. Як українські товари, український бізнес через Польщу заходить у Європу, так би і дуже хотілося, щоб європейський бізнес через транзит Польщі заходив в Україну, тому що насправді ми розуміємо один одного з пів слова. Мені здається, саме поляки можуть бути не тільки політичними лобістами, адвокатами України, але і інвестиційними», - підсумовує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, що сьогодні більше потрібно Україні – артилерійські снаряди чи F-16.

Також Знай.ua писав про те, що Співак розповів, чи доб'ється світ повернення росії в зернову угоду.