Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Систему підготовки через те, що у нас активна фаза постійно, ухвалили рішення стиснути. На мою думку, це правильно, тому що, якщо взяти гуманітарію, то частину можна викинути. Навіщо вчити устави? Треба витяжку з цього уставу знати. Наприклад, караульний статут написаний кров’ю, все написане практично кров’ю. Я не кажу, що їх не треба вчити, але треба певні витяги, це вчити», - пояснює Олександр Хмара.

Окрім цього, продовжує інструктор, бійців потрібно більше розвивати за фахами. Тобто, констатує він, індивідуальна підготовка має бути така, як в університеті: перші 2-3 роки всі вчаться разом, а потім за фахом, тільки бійцям для фронту потрібно підготуватися дуже швидко, а далі – мінометка, артилерія, тощо.

«Є ази, наприклад, топографію мають знати всі, користуватися індивідуальною зброєю, якщо вам її видали і вона ваша, ви маєте знати її від А до Я», - зазначає Олександр Хмара.

Щодо програми центру «Х.М.А.Р.А.», розповідає він, то терміни навчання залежать від задач, але взагалі це 5 днів. А перший пункт їхньої підготовки, повідомляє інструктор – це МПЗ – морально-психологічне забезпечення, і МПС – морально-психологічний стан бійця, так проходить первинна фільтрація.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак повідомив, що Захід зараз намагається всіма силами стримувати БРІКС від розширення.

Також Знай.ua писав про те, що Дубина прокоментував зміну герба «Батьківщини-матері».