Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, на Сході є три країни, яким дозволено сьогодні грати основну скрипку: це Саудівська Аравія, це Туреччина та Ізраїль. Як він пояснює, ці три країни мають вплив на весь Схід, не Іран, на нього тисне Туреччина, яка до того ж, разом із саудитами має сильний вплив на країни Африки, не вагнерівцями єдиними. Тобто, констатує експерт, ці країни сьогодні намагаються витіснити росію з певних сфер впливу.

«Сьогодні Саудівська Аравія грає дуже велику роль на світовій арені. Ми розуміємо, хто такі саудити, саудити – це дуже круті хлопці, які за допомогою Америки досягли дуже багатьох цілей. Це країна, яка має дуже великий вплив на нафту, тобто вона може диктувати у світі ціни на нафту», - зазначає Георгій Біркадзе.

Принагідно експерт наголошує, що не потрібно слухати тих, хто каже, що з російською економікою нічого поганого не відбувається, як і тих, хто говорить про її крах. Зокрема, повідомляє він, експорт російської нафти та газу впав на 52%, а 32% російського ВВП – це якраз-таки нафта і газ. Зараз, констатує експерт, росії допомагають триматися на плаву певні країни, тому і потрібно зібрати їх на саміті миру, аби зменшити вплив рф.

«Зараз йдуть домовленості, щоб ізолювати путіна, щоб, окрім білорусі, Сирії і Уганди, нікого у них не було. От це буде крах. Тому і потрібно зараз зібрати всіх цих людей, посадити за стіл і домовитися з ними», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Томенко пояснив, чому не можна було забороняти українським спортсменам виступати на змаганнях із росіянами і білорусами.

Також Знай.ua писав про те, що Хмара розповів про зміни курсу молодого бійця у часи війни.