Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як повідомляє журналістка, пенсіонери в Україні можуть подати заявку до Пенсійного фонду на оформлення надбавки для догляду. Тобто, пояснює вона, якщо ви пенсіонер, вам 80 років і більше, то ви маєте право на таку надбавку, якщо ви потребуєте постійного стороннього догляду, але не маєте родичів, які могли би взяти на себе цей обов’язок, ви маєте право ось на таку надбавку.

«За законом розмір надбавки становить 40% від прожиткового мінімуму, сьогодні це 837 гривень. Така надбавка плюсується до пенсії за віком, до пенсії за інвалідністю або за вислугою років. За отриманням надбавки з догляду за пенсією потрібно звернутися до Управління з соцзахисту населення за місцем вашої реєстрації або за місцем вашого фактичного проживання», - розповідає Катерина Котенкова.

За словами журналістки, із собою потрібно мати висновок лікарської консультативної комісії, паспорт, ідентифікаційний код і виписку з Пенсійного фонду про те, що пенсіонер не отримує надбавки для догляду за пенсіонерами.

«Якщо пенсіонер має дітей, які досягли пенсійного віку або мають групу інвалідності, то йому за законом покладено надбавку, оскільки до уваги беруться тільки працездатні родичі», - додає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Хмара розповів, скільки часу Україні ще потрібно для перемоги.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко пояснив, чому не можна було забороняти українським спортсменам виступати на змаганнях із росіянами і білорусами.