Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами гостя програми, у цій війни ми маємо пробудитися і змінити власне мислення, стати дорослішими, тими людьми, які беруть на себе відповідальність за ситуацію навколо і вирішують її, змінюють усе на краще. Це, підкреслює він, активна позиція, а якщо ж ми не будемо активними діячами свого життя, то не матимемо простору для дій.

«Ми беремо відповідальність, тоді ми пробуджуємося і думаємо, що робити. Так поїхали підтримувати, зараз триндюлів дамо росіянам. І люди піднімаються, волонтери піднімаються. Сьогодні пробудженими зі зміненою свідомістю є вже частка суспільства, це атланти, які тримають країну на своїх плечах», - пояснює Олексій Толкачов.

Як зазначає футуролог, реакція мислячої людини полягає у тому, аби, побачивши проблему, взяти на себе ще більше відповідальності і працювати над виправленням загальної соціальної картинки.

«Ключова проблема – це психічна незрілість, масова психічна незрілість, яка виходить з відсутності у людей любові до самих себе. А неспроможні любити себе дуже часто включаються у споживацькі моделі, егоїстичні моделі урвати собі, подумати про себе, зробити в хаті дзеркальну стелю і абсолютно начхати на те, що є ззовні. Відповідно з такої нелюбові до себе ми дозволяємо собі дуже багато недосконалості навколо», - стверджує Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи будуть наступної зими в Україні знову блекаути.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов пояснив важливість подяки на міжнародній арені.