Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«По-перше, я тут хочу підтримати поляків, тому що дійсно у 2022 році відбувалися махінації за допомогою якихось трейдерів, чиновників, які допомагали, коли наше зерно залишалося у великій кількості, у сотнях, мільйонах тисячах тон на території Польщі. І ми знаємо ситуацію, що міністр сільського господарства пішов з посади, але, на жаль, я не побачив від нашої країни якихось вжитих заходів, там працювала прокуратура, а у нас я такого не відчув, нікого не покарали», - зазначає Георгій Біркадзе.

Водночас, додає він, всі ці заяви 100% пов’язані зі скорими виборами у Польщі, це все підготовка. Як пояснює експерт, керівна партія Польщі, звідки і їхній прем’єр-міністр, і президент, орієнтується на людей із сіл, це 4 мільйони людей, які особисто займаються аграрним господарством, а тому аграрії можуть тиснути на Дуду, на владу, і вирішувати свої питання.

«У них десь 35% підтримки, а є інша партія, яка має біля 30%, тому ми розуміємо, що це буде боротьба. І сьогодні партії Дуди потрібно показати результат, і показати людям, які якраз в аграрії, що їхні інтереси будуть захищені, що їх не кинуть, їх будуть підтримувати, вони можуть бути впевнені у тому, що влада зробить все для того, щоб їхні інтереси, їхнє зерно, їхня олія продавалися передусім, а потім вже будуть допомагати сусідам», - пояснює Георгій Біркадзе.

На думку експерта, це правильна логіка, держава передусім має захищати свої інтереси. До того ж, нагадує він, так само діє і Україна, і всі інші держави, ніхто не будує свою політику з інтересів, наприклад, США чи ще когось, а саме із власних, а потім уже інтереси союзників і партнерів.

Популярні новини зараз

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кириленко повідомила, що всіх безробітних в Україні планують перевірити.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи будуть наступної зими в Україні знову блекаути.