Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як пояснює експерт, люди з високим рівнем культури створюють простір і його інституціалізують, так підтримується загальний порядок, але у людей втрачається культура. Тобто, констатує він, якщо за кожні 10 метрів у нас стоїть смітник, то навіщо дбати про чистоту довкілля, але якщо смітників раптом не стане, то це суспільство опиниться відкинутим до первинного рівня культури.

«У будь-якій людині змагаються два вовки – один білий, один чорний. Питання у тому, якого вовка ти годуєш. Проблема в тому, що у нас нема взірців позитивної правильної етичної поведінки. У нас етика як така знищена», - підкреслює Олексій Толкачов.

За його словами, після розпаду СРСР у нас виявився абсолютний морально-етичний вакуум, ми не мали жодних взірців для наслідування. До того, додає гість програми, суспільство є пластиліном, із якого можна зліпити будь-що, хоч нацистів.

«Мій батько був переконаний, що на теперішньому рівні люди вже стали розумними, раціональними і не можна їх перетворити на тварин на основі ненависті. росія показала, що можна. З людей можна ліпити все, що завгодно, питання в тому, хто це робить. Еліта має бути якраз законодавцем певних етичних норм і стандартів поведінки», - пояснює Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Малеєв розповів, як далеко можуть зайти вагнерівці в білорусі.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов пояснив важливість подяки на міжнародній арені.