Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«От якого біса потрібні Господу українці? Для чого ми потрібні? Я вважаю, що українці спроможні дати нове дихання європейській цивілізації, стати цивілізаційними лідерами дати засновані на любові нові моделі організації абсолютно всього: соціального життя, моделі освіти, охорони здоров’я, банкінгу – ми це вже зробили. Той банкінг, який зараз є, не можна було би створити без любові до кінцевого споживача. Це ж прикольно, що один клік і гроші полетіли», - пояснює Олексій Толкачов.

За його словами, якщо ми не почнемо тотально змінювати моделі поведінки в українців, то люди, які пропонують новий банкінг, рано чи пізно скажуть: «Україно, йди до біса, я поїхав у Сполучені Штати». Тобто, констатує експерт, якщо тут не підтримують, то люди поїдуть туди, де краще. Зараз же, зазначає він, всі кажуть, що потрібно повернути українців з-за кордону, але навіщо, вони ж не хочуть повертатися туди, де немає базової любові до людини, їм тут дискомфортно від суспільних стосунків.

«І от тому Сікорський створив свій вертоліт у Сполучених Штатах, а не тут. Зараз усі фанатіють від фільму «Оппенгеймер». Хто з українців знає про нашого одесита Гамова? Він повністю прораховував усі математичні моделі розщеплення ядра гелію, але його ідеї реалізували закордоном. Наш Шергей Кондратюк прорахував трасу польоту на Місяць, тут він загинув, американці полетіли за його трасою. Ми постійно токсичним соціальним середовищем знищуємо паростки троянд», - розповідає Олексій Толкачов.

Так, констатує футуролог, це було раніше, ці люди не жили у сучасній Україні, але й зараз наші громадяни масово тікають. Принагідно гість програми згадує, що його товариш у Полтаві провів фокус-групу, там було 5 аудиторій: волонтери, члені сімей ЗСУ, пенсіонери, молодь і люди середнього віку, які не задіяні ні в чому. За результатами, повідомляє експерт, майже 80% із них відповіли, що після завершення війни нашою перемогою вони все ж таки розглядають можливість виїхати з України.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов пояснив, що через нелюбов до себе українці і дозволяють недосконалість навколо.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, як суспільство може втратити свій культурний рівень.