Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, саміт у Саудівській Аравії – це спроба побудувати нові відносини, нові контексти світового порядку якраз без росії. До того ж, стверджує він, для цієї мети Саудівська Аравія підходить ідеально, тому що ця країна і досі залишається одним із ключових союзників США в регіоні, але при цьому має дуже близькі контакти і зв’язки з Китаєм, зокрема, Пекін модерував їхні мирні перемовин з Іраном.

«Тому, якраз комбінуючи ці два полюси інтересів, будучи таким містком між Вашингтоном і Пекіном, Саудівська Аравія є тим полем, де дві ворожі сторони цієї нової Холодної війни могли напрацювати нові правила гри, тобто що окей, що не окей, як розмежовуються їх поля сили, їх угрупування у цій новій Холодній війні і як це взагалі буде працювати. Але, на жаль, як завжди, усі найцікавіші частини перемовин проходять кулуарно», - пояснює Олександр Краєв.

На його думку, цей саміт у Саудівській Аравії цілком можна назвати також підготовкою, стартовим майданчиком до Генасамблеї ООН у вересні, куди може приїхати і Зеленський. Тобто, констатує експерт, якщо Зеленський поїде до Нью-Йорку, то якраз для презентації нашої формули миру, якраз там вона вперше постане на поля Генеральної Асамблеї і там її можуть покласти в основу резолюції про мирне врегулювання війни, про відбудову України і взагалі про формування нового світового порядку без росії.

«Тому, як мінімум, що ми точно можемо сказати, що на зустрічі у Джиді сформувався клуб прихильників українського плану миру. І цей клуб прихильників ми можемо вважати залізними, золотими голосами, які нас підтримують», - підсумовує Олександр Краєв.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що українці мають шанс дати нове дихання Європі, стати її цивілізаційними лідерами.

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович розповів, чи нинішня конфігурація парламенту здатна відображати інтереси суспільства.