Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як зазначає гість програми, ще минулого року в Офісі президента готувався документ гарантій, де про розміщення військових баз не йшлося, як і не йшлося про них на вільнюському саміті НАТО. Насправді ж, констатує він, тема з військовими базами на території України, які зараз і не розміщуються, і не можуть бути розміщені через заборону в Конституції, порушували насамперед путін і лукашенко, обмінюючись своїми переживаннями, це пропаганда.

«Не сказати, що Володимир Олександрович посилає сигнал військово-політичному керівництву російської федерації, але такі чіткі заяви про те, що нам це не треба і ми самі захищатимемося своїми військовослужбовцями, фактично відповідають тому, що росія вимагає від Заходу щодо гарантій своєї безпеки чи врахування її інтересів у сфері безпеки», - зазначає Андрій Вігірінський.

Зокрема, згадує він, ще до війни росія вела переговори зі США і говорила про неприпустимість розміщення військових баз НАТО на території країн, що знаходяться поблизу росії. Зараз, констатує аналітик, через півтора роки війни президент Зеленський заявив, що необхідності розміщення таких баз в Україні і немає, але це не потурання росії, а реальний стан речей.

«Більшою мірою ця теза відповідає компромісному варіанту досягнення певного формату врегулювання питань, пов'язаних з війною на території України. Це не означає, що це зрада, вона відповідає абсолютно обстановці поза, зокрема в країнах Північноатлантичного Альянсу, які взагалі не збиралися тут ніяких баз розміщувати, вона просто констатує той факт реальності та дійсності, у якій ми існуємо», - пояснює Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що росії вигідні будь-які сварки між Україною та Польщею через зерно, але сьогодні кожен під загрозою.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, чим має сьогодні займатися Україна.