Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Позбавляти громадян комунальних послуг у воєнний час не можна, а от змусити повернути борги через суд можливо. Тому постачальники комунальних послуг масово подають до суду на боржників. Причому одне із покарань комунальним боржникам – це заборона виїзду закордон. Про це розповів керуючий партнер однієї з юридичних компаній», - повідомляє Катерина Котенкова.

Тобто, констатує вона, є кілька моментів, які мають запам’ятати люди, у яких є борги. Як розповідає журналістка, з мешканців тимчасово окупованих територій або територій, що перебувають у зоні бойових дій, заборонено стягувати борги по комуналці, однак це стосується лише тих боргів, які вони накопичили саме після 24 лютого минулого року. Також вона зазначає, що мешканці порожнього будинку або квартири зобов’язані подавати документ, який підтверджує їх відсутність у цій квартирі.

«Якщо боржники не подали довідку про тимчасове проживання в іншому місці, а також їхнє житло не розташоване у зоні бойових дій, то комунальники мають право подати на них до суду через борги за комуналку. І у цьому разі виконавча служба може заарештувати банківські рахунки боржника, а також накласти арешт на його рухоме і нерухоме майно», - розповідає Катерина Котенкова.

Хоча, зазначає вона, до арешту майна вдаються рідше, це вже у разі дуже великих боргів, найчастіше покарання – арешт банківських рахунків. За словами журналістки, статус безробітного також не звільняє від відповідальності, а тепер ще й боржнику можуть заборонити виїзд закордон, виконавець може вимагати тимчасового обмеження на виїзд боржника закордон.

Популярні новини зараз

Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів

Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кириленко розповіла, що буде з тарифами на комунальні послуги під час війни.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, чи будуть в Україні військові бази США після війни.