Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Все, що стосується цивілізаційно-культурних питань, воно для арабського світу єдине. У них одна мова, одна релігія, одні ритуали, одні міфи, міфологеми. Ті речі, якими вони оперують у житті, абсолютно спільні. Але на базі політичних і геополітичних розташувань країн ісламського світу існують відмінності між людьми», - повідомив Олександр Новохатський.

За словами публіциста, прикладом може стати Єгипет, який у Саудівській Аравії сприймають, як зовсім іншу цивілізацію із зовсім іншими людьми. Як зазначив Олександр Новохатський, так само відрізняються палестинці, представники арабського світу ставляться до них, як до іншого народу.

«Палестинцям дорікають за те, що ті не билися за свою землю, що вони втратили свою можливість залишитися на своїх землях, тому їх не дуже люблять в арабському світі. Ліванці – це взагалі трохи інша локація, там дуже багато християн, там культура співжиття з іншими народами тривала багато сотень років, на відміну від саудитів, які жили в пустелі», - заявив Олександр Новохатський.

Як писав раніше Знай.ua, політтехнолог Борис Тизенгаузен розповів, з якою метою було організовано зустріч країн у Саудівській Аравії.

Популярні новини зараз

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв про США і Китай у Саудівській Аравії: експерт розповів про формування нового світу без росії.