Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«В Україні кількість одержувачів субсидій скорочується, незважаючи на те, що претендентів на виплати стає дедалі більше. У Пенсійному фонді нагадали, з яких причин узагалі громадянам можуть відмовити у виплатах», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, найчастіше можна позбутися житлової субсидії або її можуть просто не дати, по-перше, за заборгованість за комуналку. Як пояснює журналістка, якщо домогосподарство не оплачує комунальні послуги, воно входить до реєстру боржників, при цьому борг не нараховують за наявності документального підтвердження про затримку заробітної плати чи пенсії, якщо це було причиною несплати платежу. Після погашення боргу, додає вона, або укладання договору на його реструктуризацію субсидію знову почнуть виплачувати.

«Приховування доходу – це найчастіша причина, через яку можна позбутися субсидії. Однак, доти, доки не пройде перевірка, виявити таких правопорушників просто неможливо. Тобто люди вказують одні доходи в деклараціях, а насправді реальні цифри виявляються зовсім іншими», - зазначає Катерина Котенкова.

Як вона пояснює, дорогі покупки, наявність депозиту на понад 50 тисяч гривень, площа квартири перевищує 130 квадратів або площа будинку понад 230 квадратів – усе це є підставою для відмови у виплатах. Принагідно журналістка нагадує, що субсидія, згідно із законом, призначається тим громадянам, чиї витрати на комунальні послуги перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Популярні новини зараз

Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кириленко розповіла, що буде з тарифами на комунальні послуги під час війни.

Також Знай.ua писав про те, що Краєв розповів про формування нового світу без росії.