Про це він розповів на каналі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Опалювальний сезон буде складний, він буде надскладний, він буде складнішим, ніж попередній. Чому? Тут є багато факторів, про які ми повинні говорити. По-перше, були завдані величезні удари по українській енергетиці. І не тільки просто по енергетиці, а як по генерації були удари, так і по розподільчим мережам», - повідомив Олег Попенко.

За словами експерта, росіяни активно били по всім нашим підстанціям, які відновити надзвичайно складно. Наприклад, як зазначив Олег Попенко, обладнання на деякі підстанції виробляють тільки в кількох країнах світу, що теж дуже ускладнює процес відновлення.

«Тому там черга стояла півроку щонайменше, щоб замовити це обладнання і знайти на нього гроші. Це величезні проблеми. По-друге, росіяни зараз почали бити по лініям електропередач «Укренерго», і це все треба також міняти», - заявив Олег Попенко.

Як писав раніше Знай.ua, журналістка розповіла, до яких цін потрібно готуватися найближчим часом: «Подорожчають десь на 20%».

Популярні новини зараз

Перевірка військових документів: поліція та ТЦК отримали нові повноваження

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв про графіки відключень не тільки світла, а й газу: експерт розповів до чого готуватись українцям цієї зими.