Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як пояснює експерт, ситуація із тим, що Україну не покликали на саміт G20 у Нью-Делі, а путіна запросили, сталася тому, що Індія сьогодні купує утричі більше російської нафти, аніж раніше. Тому, констатує він, уся справа у торгівлі і вигоді.

«Схід – це тонка справа. Подивіться на Туреччину – це наочний приклад. Чи отримуємо ми вигоду від Туреччини? Дуже велику. Це мається на увазі і торгівля, і військові моменти, і байрактари, і азовців відпустили, і зернова угода, і продаж. Але чи допомагає також зараз Туреччина росії? Так, допомагає, і заробляє на цьому, це великі гроші, от і все», - пояснює Георгій Біркадзе.

Тим не менш, міркує експерт, насправді є одна країна, яка може вплинути на Індію і вибити Україні запрошення на саміт. Зокрема, продовжує він, це Великобританія, тому що всі індуси, які заробляють зараз чи заробляли за всю історію Індії, завжди тримають і тримали свої гроші саме у Великобританії. Тому, переконаний експерт, щойно британці покличуть індусів на килим, Зеленський буде на G20, чого не можна сказати про путіна.

«Там буде дуже багато лідерів, які з путіним не розмовляють. Наприклад, прем’єр Британії, прем’єр Канади, Джо Байден, який із ним має стосунки не дуже гарні. Тому я думаю, що путін не захоче принижувати себе, він відправить лаврова там працювати і віддуватися за ці всі історії», - переконаний Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, як Грузія поборола корупцію і як це зробити Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Голуб розповіла, як зміниться економіка України в ЄС.