Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Це війна не з нашою інфраструктурою. Інфраструктура якраз росіянам і треба була. Пригадайте початок повномасштабного наступу, вони дуже обережно йшли, щоб заводи, мости, дороги, які Україна активно відбудовувала, не чіпати, та й із населенням намагалися грати у кішки-мишки, заходили у чернігівські села, просили видати бандерівців, нацистів, а селяни питали, хто такі наші нацисти, ним був голова сільради, якщо не йшов на співпрацю з окупаційною владою. Насправді для росіян сьогодні задача перетворилася на іншу зовсім: нас необхідно знищити як націю, ми не повинні існувати», - пояснює Юрій Подорожній.

Принагідно гість програми згадує, як нещодавно бачив відео, де так звані російські волонтери жалілися, що вони приїжджають у Запорізьку області і їм потрібно дуже рано звідти виїжджати, тому що їм страшно там залишатися, їх можуть вбити. А вб’ють їх, підкреслює він, як окупантів, людей, які прийшли сюди не з миром.

До того ж, додає експерт, росіяни чомусь думали, що у нас тут все від Харківської до Одеської області разом із Дніпром – це новоросія, де бандерівці з Львова гноблять російськомовних громадян. Тим не менш, констатує він, виявилося, що сьогодні пересічний росіянин, який займається підтримкою армії, приїжджає на ці території робити лояльність до окупаційної влади, боїться місцевого населення, його вважають ворогом і йому тут страшно.

«Ці ракетні обстріли якраз і є зменшенням нашої кількості. З одного боку, вони намагаються таким чином нас фізично вбити, згеноцидити, з іншого – намагаються зробити так, щоб якомога більша кількість людей виїхала з України і вже не поверталася сюди, тому що на території України адекватного життя не може бути. Треба, щоб мама з дитиною поїхала, щоби поїхав підліток, щоб вони поїхали закордон у спокійне життя. Звісно, кожна людина думає, що треба дати дитині якесь майбутнє, а не повертати її у війну, і росіяни цим користуються», - підсумовує Юрій Подорожній.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якименко пояснив, що єдина реальна формула миру - це створення власної безпеки шляхом розгрому противника на полі бою.

Також Знай.ua писав про те, що Тиха розповіла про плани окупантів на Луцьк і Тернопіль.