Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

На думку експерта, здорова людина дійсно може змінювати свою думку, але це не стосується принципів. Принагідно він згадує таких політиків, як із «ОПЗЖ», які і про росіян погано не кажуть, і ніби нас підтримують. Сам же він, стверджує експерт, завжди підтримував Україну, вважав, що наші сусіди – породження диявола, і дотримувався цих принципів, але думка щодо деяких політиків змінював, наприклад, щодо Меркель.

«Я дуже поважав Меркель, але, на жаль, після того, як вона звільнилася, ми дізналися, що вона робила, як вона тиснула, як допомагала росіянам, і я змінив свою думку щодо неї. Я вважаю, що вона не була на нашому боці, вона була чітко на боці росіян», - стверджує Георгій Біркадзе.

Зокрема, міркує він, якби Меркель і Саркозі у 2008 році не тиснули би на Грузію і зробили би хоч щось, щоби покарати росіян, то у 2014 році ми не мали би анексії Криму і Донбасу, в у 2022 році не почалася би війна. Тобто, констатує експерт, росіян треба було бити у зародку, тоді не було би цих усіх подій далі, натомість нам відмовили у вступі в НАТО, не ввели нормальних санкцій і продовжили торгувати з росією.

«Тому, коли європейські політики говорять, що нам допомагають, хай йдуть до біса. Тому що їхній бюджет сьогодні, ВВП – це 20 трильйонів доларів, а давайте нам кожного року 1% ВВП, нам цього буде достатньо. Але ж ви не даєте цього, ви даєте нам 18 мільярдів доларів чи євро, на що це може нам вистачити? І нам кажуть ще, що нам багато дали, будьте вдячні. Не було би нас, були би ви там, де тепло і темно. Тому не дякуйте», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Стелла повідомила, що Білий дім уже давно співпрацює із наступником путіна.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, куди котиться економіка рф.