Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Знаєте, хтось каже, що от наша оборона не працює, українці не можуть, а ви подивіться, що сьогодні відбувається у росіян. Вони не знають, куди себе діти, тому що було стільки гарних новин: у новоросійському порту горіла величезна кількість палива. Що відбувається? По-перше, у нас дійсно є дуже потужний позитивний рух на фронті, але малими кроками. Також у нас є дійсно дуже позитивні підриви росіян, це і Кримський міст, і інші місця, ми бачимо, що у нас є успіх», - констатує Георгій Біркадзе.

Як пояснює експерт, усі ці події насправді пов’язані із тим, що китайський корабель вирушив з Одеси і пройшов російську блокаду. По-перше, підкреслює він, це був саме китайський корабель, хоча Китай – один із союзників росії, і дійшов він до Стамбула, ще одного російського союзника. За словами експерт, важливо відзначити, що це така гра, і зараз вона перекидається на наш бік, чого не було раніше, адже ми зрозуміли, що можемо без згоди росії спокійно возити зерно.

«Зараз буде дуже багато такого, кораблі будуть відвантажуватися, наші будуть завдавати ударів, буде дуже багато цікавого, щоби, коли путін приїхав до Туреччини, він вів розмову нормально. Тобто це сьогодні наш плюс і тиск на росію», - пояснює Георгій Біркадзе.

Тим не менш, нагадує він, росія має 5 ключових союзників - Китай, Туреччина, Саудівська Аравія, Індія і Іран, окрім них, є ще грузини, вірмени, казахи, таджики, але саме ті 5 країн дають можливість російській економіці дихати. І Туреччина, підкреслює експерт, допомагає росії так само, як і нам, але цей китайський корабель – дуже важлива подія, продовження буде.

Популярні новини зараз

На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо

Залишився тиждень: життя кардинально зміниться

Начальник Одеського ТЦК запевнив, що "бусифікації" поменшало: "Треба викорінювати це слово"

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як Меркель і Саркозі допустили російсько-українську війну.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг назвала головні проблеми Івано-Франківська.