Про це він розповів у своєму блозі.

Оцінювати успіхи банку БРІКС, пояснює експерт, потрібно в порівнянні: з моменту свого створення до 2015 року він виділив суму понад 30 мільярдів доларів, а Світовий банк лише за 2022 рік виділив понад 100 мільярдів. Тому, констатує він, банк БРІКС насправді оперує доволі смішними грошима, а всередині самої організації взагалі різні погляди. Зокрема, повідомляє експерт, більшість нових членів хочуть, щоб ця організація стала внутрішнім закритим клубом кредиторів.

«І в цьому більшою мірою винен Китай. Тому що Китай дійсно має величезні геополітичні амбіції, ми бачимо, як він фінансував Африку, Латинську Америку, просував власну позицію. І всі побачили, що Китай дає дешеві кредити або просто так дає гроші, Китай готовий їх підтримувати, закривши очі на порушення прав людини, і Китай нічого не вимагає назад. Ну, вони просто забули, що Китай забрав порт у Джибуті, що Китай купив Сомалі і майже купив Нігерію», - пояснює Олександр Краєв.

Тому, констатує він, всі нові члени хочуть вступати заради цього, а старі члени, як ми бачимо, проти, передусім Бразилія. Зокрема, розповідає експерт, Бразилія каже, що в жодному разі вони нікого не приймають, і в той же день заявляє, що банк БРІКС – це унікальна можливість для Бразилії розвиватися, це ж не якийсь там капіталістичний, імперіалістичний МВФ, який забирає їхні кошти, банк БРІКС штовхне Бразилію вперед.

«Тобто всі хочуть бути дуже розумними і використати геополітику Китаю, аби розбагатіти. Ось вам і весь БРІКС», - підсумовує Олександр Краєв.

Популярні новини зараз

Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, що потрібно для відбудови України.

Також Знай.ua писав про те, що Ступак розповів, чи вагнерівці мститимуть за смерть пригожина.