Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як пояснює гість програми, в Україні заздалегідь ухвалюють бюджетний кодекс, де розписано, які гроші куди мають йти, усе ухвалено раніше і за цим бюджетним кодексом автоматично розподіляють гроші за місцевими бюджетами на дороги, на соціалку, є дотації, субвенції. Тим не менш, нагадує експерт, почалася війна, і далі він написав відкритий лист до голови бюджетного комітету, голови безпекового комітету.

«Що потрібно з цим щось робити, тобто бюджетний розпис потрібно міняти, і ці гроші неможливо уже розподіляти просто на якесь капітальне будівництво, коли потрібно будувати заводи для виробництва зброї», - пояснює Павло Себастьянович.

Далі, розповідає підприємець, надійшла відповідь від депутата, що бюджетний кодекс у 2021 році і був новим, а таке розподілення коштів було вимогою Європейського Союзу. Тим не менш, констатує експерт, усе, що було до 24 лютого, старе, війна диктує нові умови і Євросоюз погодився би на будь-який бюджетний кодекс, щоб воювати, тільки ось до влади цього донести не вдалося.

«Для них війна не почалася. І ми бачимо це безглузде витрачання грошей по всій країні, коли з центрального, місцевого бюджету все йде, як пісок крізь пальці, ми за цим тільки спостерігаємо. А в законі «Про військовий стан» є стаття 12, де Кабінет Міністрів зобов’язаний з початком військового стану розробити план дій і розподілити по новому всі державні закупівлі. Там прямо так написано. Тобто Шмигаль повинен був створити план дій і перерозподілити гроші, вони потрібні нам для того, щоб будувати заводи з виробництво зброї», - коментує Павло Себастьянович.

Популярні новини зараз

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Депутатка розкрила, як довго ми будемо без світла та тепла цієї зими

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, що буде з економікою України після війни.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, як нам провести вибори в Україні наступного року.