Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«У тюрмах теж сидять свої, кримінал, який навколо нас, - це теж свої. Але в Україні так сталося, що кримінал не в тюрмах, кримінал у владі, і ми з ними спілкуємося, ми всі свої. Але країна не може бути успішною у такій ситуації», - пояснює Павло Себастьянович.

Водночас він пояснює, що у бізнесу немає взагалі виходу, коли у нього вимагають гроші. Тому, переконаний експерт, не могла поставити знак рівності між хабарником, який вимагає гроші, і тим, хто дає йому ці гроші, тому що злочинець завжди той, хто вимагає. Натомість той, хто дає гроші, переконаний він, не несе жодної відповідальності, виключно той, хто вимагає.

Як пояснює гість програми, якщо ми оцінюємо Україну, її спільноту, український народ, то бачимо, що він не успішний за всіма параметрами, а винен той, хто створює умови його життя, хто розробляє умови для цієї спільноти.

«Яка різниця, яка Конституція, якщо немає правової системи, яка буде її втілювати у життя? Нема правоохоронної системи, яка буде захищати права людей. Ти можеш написати, що навіть сталінська Конституція була чудова, так яка різниця? Закон не виконується в Україні, ніхто не захищає Конституцію», - підсумовує Павло Себастьянович.

Популярні новини зараз

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович розповів, хто винен у скандальних тендерах.

Також Знай.ua писав про те, що Себастьянович пояснив, хто не дає Україні розвиватися – влада чи народ.