Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як зазначає експерт, по-перше, треба розібратися, що вони справді підготували. За його словами, якщо це питання використання, то це те, куди вони дозволять своїм фінансовим інституціям у Європі подіти або у що вкладати ці гроші, де вони зберігатимуться до закінчення війни та компенсації збитків Україні з боку росії. Тобто, констатує аналітик, це визначення правил поведінки для європейських фінансових органів.

«Якщо ми очікуємо, що там буде рішення передати все Україні, то варто забути. У травневому комюніке країн «Великої сімки» прямо зазначено, що російські активи залишатимуться заморожені, а згодом їх повернуть росії після закінчення війни на компенсацію збитків. І в цій частині вони не перейдуть», - зазначає Андрій Вігірінський.

А те, що вони підготували, констатує він, має відношення до користування цими ресурсами та спрямування грошей чи коштів від використання цих ресурсів. Тобто, пояснює аналітик, цей ресурс формує якийсь відсотковий дохід, от заморожено 270 мільярдів, вони приносять на рік 7-8%, це 2 мільярди. До того ж, додає він, ми від Євросоюзу у найближчі 3 чи 4 роки маємо отримати, як вони анонсують, близько 50 мільярдів чи допомоги, чи кредитів, чи грантів.

«Я розумію логіку середньостатистичного громадянина, який вважає, що 50 – це і так уже має бути, і ось ті 2 ще, будь ласка, додайте, які там накапали як відсотки, так буде справедливо. Але якщо брати, що накапало 2, а ми вам плюсуємо ще 48, тоді Європейська комісія правильно дивиться на ситуацію, вони нам і так більше відправляють. А на що ми розраховуємо як країна, яка є жертвою агресії? Нам дають більше, ніж заробляє, умовно, той актив, який заморожено», - пояснює Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз

Перевірка військових документів: поліція та ТЦК отримали нові повноваження

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх

Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сидоренко пояснив, що зараз у багатьох художників переважає тема війни в роботах, але цей негатив конструктивний.

Також Знай.ua писав про те, що Ус розповів, яким насправді буде відновлення України після війни.