Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, у випадку з Північною Кореєю історія дуже суперечлива, адже росія була учасником санкцій проти неї, зокрема це стосувалося поставок зброї та сучасних технологій. Наразі ж, зазначає він, навіть деякі російські ЗМІ пишуть про те, що на зустрічі з північнокорейським диктатором путін може офіційно заявити, що росія виходить із цього санкційного режиму.

«Але це проблема буде для всіх, зокрема, до речі, потенційно і для росії. Тому посилення Північної Кореї може створити вибухонебезпечну ситуацію на Далекому Сході, яка створить проблеми і для росії зокрема не прямо, але побічно. І для Китаю це також може бути певною проблемою», - розмірковує Володимир Фесенко.

А щодо російсько-української війни, стверджує експерт, то драматизувати не варто, оскільки Північна Корея – насправді бідна країна, хоч і з ядерною зброєю, ракетами. Проте, констатує він, росія сама може виробляти і ракети, і артилерійські снаряди, а зараз їх не вистачає так само, як і нам.

Але це не змінить потенціал війни. Сказати, що ця співпраця посилить росію, було б сильним перебільшенням. росія просто заткне деякі ресурсні дірки, але у Північної Кореї цих дірок ще більше, країна на межі голоду, там проблем до синього смутку, це Верхня Вольта з ядерними ракетами, тобто бідна жебрача країна, але з ядерними ракетами», - наголошує Володимир Фесенко.

Популярні новини зараз

Начальник Одеського ТЦК запевнив, що "бусифікації" поменшало: "Треба викорінювати це слово"

Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"

Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, що деякі люди сьогодні не хочуть служити в армії, бо не довіряють державі та не люблять її.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, чи передадуть заморожені активи рф Україні.