Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченко.

За словами експерта, у мережі зараз дійсно розлетілися кадри держсекретаря США Блінкена у McDonald's і це потрібно було зробити тому, що росіяни поширюють на всю американську аудиторію наратив, що українці ночі проводять не у бомбосховищах, а якраз у таких закладах і взагалі ведуть нормальний образ життя. Тому, пояснює політолог, потрібно проводити інформаційну роботу, що Україна – велика держава, бої відбуваються на фронті, а тил працює.

«Ми читали звіти світових аналітичних центрів, які казали, що насправді з агресією російської федерації, мабуть, жодна країна, яка на прикордонні з росією знаходиться, окрім України, не впоралася би. І це багато в чому завдяки великій кількості населення і великій території, оскільки, якщо передова воює, навіть незважаючи на постійні ракетні обстріли, тил працює, тил має забезпечувати війну. Без економіки неможливо забезпечувати військових. Тому це звичайна маніпуляція, це очевидно», - зазначає Олексій Буряченко.

За словами гостя програми, це зрозуміло, тому американці зараз думають, як боротися з такими наративами і як пояснювати своїм виборцям, що в Україні можна і потрібно працювати. На його думку, кадри з McDonald's – це гарний хід, ще й з подачі США. Поки що, пояснює експерт, це перший крок, а рубікон ми перейдемо тоді, коли приватні інвестори зайдуть в Україну, навіть попри війну, якщо їх вдасться переконати вкладатися в нашу економіку.

«Тим, що Блінкен тут ночує одну ніч, він показує, що тут цілком можна вести справи і не боятися, як мінімум у Києві. Якщо таких випадків буде більше, це допоможе переконати приватних інвесторів інвестувати вже зараз, не чекати закінчення війни, воно може найближчим часом і не настати. Цілком можливо, що на прикордонних територіях війна буде 10 років і українці будуть захищатися, однак, інвестувати треба зараз, бо це запорука того, що демократія встоїть», - пояснює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи остаточно похована сьогодні зернова угода.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг розповіла, коли закінчиться війна.