Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

На думку експерта, і Румунія, і Захід, і НАТО максимально петлятимуть, не помічатимуть жодних дронів. Зокрема, згадує він, раніше вже і на території Польщі впала ракета, тоді буквально протягом доби США заявили, що це не та ракета, і нам все здалося, ніхто ж і розслідування і зараз не проводить.

Тобто вони хочуть проігнорувати деякі такі знаки, що росія може це зробити, і вони не хочуть йти на ескалацію, все просто. Тому що НАТОвський функціонал зараз виконує Україна, це на нас летять ракети, у Костянтинівці вбивають людей, а вони ігноруватимуть і не розпочинатимуть Третьої світової війни через приліт ракет на територію НАТО», - пояснює Тарас Загородній.

Проте, констатує він, це поганий дзвіночок для НАТО, оскільки росіяни використовують тактику салямі: один раз зробили, подивилися, немає реакції, зробили більше, немає реакції, зрештою вже летять серйозні ракети, і ти вже не знаєш, що з цим робити. Зараз, додає аналітик, влада Румунії визнала, що російський дрон залетів, але на реакцію розраховувати не варто.

«Жодної реакції не буде. Це звичайна їхня практика ігнорувати якісь дрібниці, як вони думають. Це називається в цьому випадку включати дурня: нічого не сталося страшного, ядерна ракета ще не прилетіла, отже, 5-а стаття статуту НАТО не працює», - робить висновок Тарас Загородній.

Популярні новини зараз

На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов розповів, звідки було завдано удару по аеродромі в пскові.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко розповів, чи допоможе Північна Корея росії у війні.