Про це він розповів у своєму блозі.

«Загалом ці всі заборони нам використовувати їх зброю для ураження кажуть політики. Якщо ми згадаємо, той же Ллойд Остін, голова Пентагону, чи, наприклад, Міністр оборони Великобританії казали, що Україна має повне право вражати інфраструктурні та інші об’єкти на території російської федерації, бо це також частина театру бойових дій. Тобто, знову ж таки, на Заході, на жаль, політики набагато пізніше за їхніх військових приходять до розуміння абсолютно очевидних речей. І ця риторика у них тягнеться дуже давно», - зазначає Олександр Краєв.

Принагідно він згадує, як ще у грудні 2021 року, коли росіяни тільки починали набивати кордони своїми військами, а Україна казала, що треба більше зброї, один із службовців Держдепартаменту казав, що нам навіть Stinger давати не можна, тому що ця американська ракета може збити російський літак і почнеться Третя світова. А тепер, констатує експерт, ми говоримо вже про систему ураження цілей на 300, на 500 кілометрів.

«Чому ця риторика міняється? Бо ми систематично раз за разом показуємо результати і демонструємо партнерам, що росіянам нема чим повноцінно відповісти, вони багато погрожують. Зауважте, вони знову казали, що це НАТО їх атакувало, це з території Естонії і це точно західні розвідки, але повноцінних дзеркальних відповідей, якими так люблять погрожувати, вони надати не можуть. Відповідно, наші союзники бачать, що давати Україні нову зброю безпечно», - пояснює Олександр Краєв.

І інформаційно, підкреслює він, це дуже вигідно нам. Зокрема, експерт нагадує, як мінялися заяви Прайса на пресбрифінгах Пентагону: від того, що Україна в жодному разі не може застосовувати зброю по території рф, до того, що заборонити нам цього вони не можуть. Тому, констатує він, наші успіхи на фронті та вдалі удари по окупантах приносять нам і дипломатичні перемоги.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гудков розповів, чи можуть США завадити союзу росії та Північної Кореї.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, чому лавров був на G20 в Індії, а Зеленський – ні.