Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«У нас є можливості зниження інфляції, у нас уже запускається нормально постачання агропродукції, ми почали збирати врожай. Ми бачимо, що знизилися ціни на овочі, на фрукти, ми бачимо, що економіка починає плюс-мінус нормально рухатись. Ми бачимо, що банки дають уже кредити, а це дає можливість купувати квартири, машини, будувати будинки, робити відбудову», - розповідає Георгій Біркадзе.

Тому, стверджує експерт, через рішення НБУ відпустити курс долара його ціна не зросте різко до 50 гривень, такого не буде. До того ж, додає він, вже були заяви, що сьогодні є якийсь проєкт бюджету на 2024 рік, і там курс долара зафіксовано на 40 гривнях.

«Тобто економіка починає виходити з кризи. І це дає можливості не тримати курс долара, не витрачати (ред. – кошти) на цей долар, щоб його тримати і постійно компенсувати. Це дає можливості відпустити його і бути впевненим, що воно нікуди не піде», - констатує Георгій Біркадзе.

А щодо суперечок при владі щодо збільшення чи зниження податків, міркує він, то про перше може говорити тільки божевільний. Як зазначає експерт, сам він ліберал і вважає, що нам потрібно тільки знижувати податки, тим паче у часи війни, а ті, хто хочуть їх піднімати, мають лише наміри нажитися на цьому.

Популярні новини зараз

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман нагадав, чому не можна домовлятися з рф.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе прокоментував останні викриття корупціонерів і колаборантів у владі.