Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Для нас дуже важлива ця зернова угода. Щоб ви розуміли, через позицію 5 країн Європи ми втрачаємо кожного місяця 170 мільйонів доларів. З травня ми втратили 762 мільйони доларів», - зазначає Георгій Біркадзе.

Тому, констатує експерт, сьогодні Україні дуже потрібно, аби почали ходити кораблі і працювати порти, яких у нас 6. І сьогодні, додає він, цей процес відбувається, кораблі вже випливають і повертаються.

«Справа в іншому. Щоб кораблі почали ходити, для цього потрібно зробити дуже багато. По-перше, страхувати ці кораблі. Було у нас 530 мільйонів доларів, на які уряд запропонував страхувати кораблі. Тобто є дуже багато того, що потрібно зробити, аби ці кораблі почали ходити. Потрібно забезпечити ці кораблі і гарантувати їм безпеку. Зараз відбуваються процеси, які дозволять нам робити це і без росії», - пояснює Георгій Біркадзе.

Принагідно він згадує, що свого часу помилився і визнає помилку, що даремно був так впевнений в Ердогані і в тому, що він зможе дотиснути путіна із зерновою угодою. Зараз же, міркує експерт, передбачити щось важко.

Популярні новини зараз

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що насправді вірмени окупували Нагірний Карабах.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про жовтневі нововведення Кабміну.